Kontaktgruppe (indhold)

Kontaktgrupper og -teams

Kontaktgruppen mødes jævnligt med kontaktgruppelæreren.

Kontaktgruppelæreren vil i løbet af skoleåret tage kontakt til hjemmet i forbindelse med den enkelte elevs trivsel og engagement på skolen. Vi håber også, at forældrene vil ringe til kontaktgruppelæreren, hvis der - set fra hjemmets synspunkt - er problemer eller blot spørgsmål eller forhold, man vil tale om.

Formålet med kontaktgruppemøderne er at sikre, at den enkelte elev får mulighed for at komme til orde i et mindre forum og aktivt deltage og tilkendegive meninger og holdninger til skolens aktiviteter og fællesskab. Kontaktgruppemøderne har desuden til formål at styrke elevernes trivsel, fællesskab og samarbejde. Det er ønsket at skabe aktive, meningsdannende fællesskaber gennem fokus på de værdier og temaer, vi mener er vigtige for et godt efterskoleophold - og teenageliv. Formålet er desuden at skabe et sammenhængende forløb og en mødestruktur, der giver mulighed for sparring og styrkelse af fællesskabet på flere niveauer.

Der er 7-10 elever i en kontaktgruppe. Alle kontaktgrupper har én lærer tilknyttet.

Man spiser morgen-, middags og aftensmad sammen med sin kontaktgruppe.

Kontaktgruppen er på skift i køkkenet og sørger for morgen-, middags- og aftensmad samt aftenkaffe. Derudover arbejder kontaktgruppen sammen, når der skal løses praktiske opgaver ved særlige arrangementer.

Der afholdes et ugentlig kontaktgruppemøde, hvor skolens kontaktgruppelærere mødes med deres kontaktgruppe. På disse møder taler man om den enkelte trivsel, fællesskabet i kontaktgruppen og på skolen som helhed. Derudover planlægges og evalueres praktiske opgaver, som gruppen måtte have i løbet af skoleåret.

I løbet af året vil kontaktgruppen både opleve faglige og kreative oplæg fra kontaktgruppelæreren.

Hver mandag kl. 15.15-16.00 holder hver kontaktgruppe møde med sin kontaktgruppelærer. Nogle gange foregår disse møder i kontaktgruppeteams (2-3 kontaktgrupper sammen). Her tages bestemte temaer op og behandles af alle kontaktgruppeteams samtidigt.

Evaluering af skolens forskellige aktiviteter, arrangementer og undervisningsforløb foregår også i kontaktgrupperegi.

Kontaktgruppelærere 2018/19:

• Kontaktgruppe 1. Lærer: Rikke Dalsgaard Frandsen (RF)
  • Kontaktgruppe 2. Lærer: Signe Yde Knudsen (SYK)
  • Kontaktgruppe 3. Lærer: Kaare Nielsen (KN)
  • Kontaktgruppe 4. Lærer: Trine Christensen (TC)
  • Kontaktgruppe 5. Lærer: Dénise Stockmann (DS)
  • Kontaktgruppe 6. Lærer: Annkarina Kellberg (AK)
  • Kontaktgruppe 7. Lærer: Jens Troelsgaard Jensen (JT)
  • Kontaktgruppe 8. Lærer: Kristian Sejerskilde Andersen (KSA)
  • Kontaktgruppe 9. Lærer: Stih Gotlieb Nilsson (SGN)
  • Kontaktgruppe 10. Lærer: Samantha Bombaci (SB)

Kontaktgruppeteams:

• Kontaktgruppe 1 (RF) + 3 (KN)
  • Kontaktgruppe 2 (SYK) + 10 (SB)
  • Kontaktgruppe 5 (DS) + 7 (JT)
  • Kontaktgruppe 6 (AK) + 8 (KSA)
  • Kontaktgruppe 9 (SGN) + 4 (TC)

Øvrige lærere: Gerda Odgaard (GO), Jesper Ole Feit Andersen (JFA), Jonse T. Rishøj (JR)

Årsplan

• Kontaktgruppemøde 1: Velkommen, præsentationsrunde, skema, opgaver i introugen, KE-olympiade, rammer, dagligdagsregler, rundvisning på skolen
  • Kontaktgruppemøde 2: Opfølgning på første møde. Statusrunde: individuelt, gruppe, værelser, skema, vaskemaskine
  • Kontaktgruppemøde 3: Udvidet mødetid (13-16) Udarbejdelse af individuelle hensigtserklæringer. Alle elever får en individuel samtale med deres kontaktgruppelærer
  • Kontaktgruppemøde 4+5: Møde i kontaktgruppeteams. Arbejde med temaet "venskaber"
  • Kontaktgruppemøde 6: Aktuelle emner. Hvordan går det?
  • Kontaktgruppemøde 7: Udvidet mødetid (13-16) Opfølgning på individuelle hensigtserklæringer. Alle elever får en individuel samtale med deres kontaktgruppelærer
  • Kontaktgruppemøde 8: Aktuelle emner. Hvordan går det?
  • Kontaktgruppemøde 9+10: Møde i kontaktgruppeteams. Arbejde med oplægget "Her er dit liv"
  • Kontaktgruppemøde 11: Aktuelle emner. Hvordan går det?
  • Konktaktgruppemøde 12: Fokus på uddannelsesvejledning. Introduktion til optagelse.dk
  • Kontaktgruppemøde 13-16: Aktuelle emner. Hvordan går det?
  • Kontaktgruppemøde 17: Møde i kontaktgruppeteams. Arbejde med oplægget "Lys i mørket"
  • Kontaktgruppemøde 18: Aktuelle emner. Hvordan går det?
  • Kontaktgruppemøde 19: Udvidet mødetid (13-16). Individuel evaluering.
  • Kontaktgruppe 20-21: Arbejde med oplægget "livsduelighed"
  • Kontaktgruppemøde 22: Aktuelle emner. Hvordan går det?
  • Kontaktgruppemøde 23: Arbejde med oplægget "den gode forberedelse"